Lectures refrescants

Amb aquesta calor? Doncs sí, a la Biblioteca del Museu Marítim durant aquesta setmana podeu aïllar-vos de l'escalfor del carrer amb lectures refrescants. Us en proposem unes quantes, són lectures de lleure, encara que també poden servir d'estudi, els llibres són una font inesgotable de temes d'estudi.
Museu Marítim. Biblioteca. Lectures interessants
Lectures interessants 2009
Museu Marítim. Biblioteca. Lectures refrescants
Lectures interessants 2009
Museu Marítim. Biblioteca. Propostes literàries
Lectures interessants 2009

El Pailebot Santa Eulàlia a Sant Pol de Mar

El Santa Eulalia a Sant Pol de Mar
Els amics d'A tot drap ens recorden que aquest dissabte, 25 de juliol, diada de Sant Jaume, l'Enric Garcia, cap del Centre de Documentació Marítima del Museu Marítim de Barcelona farà una xerrada sobre el pailebot Santa Eulàlia, la seva història i la seva restauració. L’Enric va formar part activa en l’estudi per a la recuperació de l’aparença original del pailebot per la qual cosa anar a sentir-lo és totalment recomanable. Cal remarcar el caràcter amè de les xerrades de l’Enric, sempre amb un toc d’humor/ironia que no li resta rigor i que fa més dinàmiques les seves presentacions. L'acte tindrà lloc entre arbres i barques, davant del mar i des d'on podreu contemplar la figura del Santa Eulàlia.

El Pailebot Santa Eulàlia visitarà Sant Pol de Mar dissabte vinent, el trobareu fondejat davant la platja de les barques durant tot el matí. Si encara no heu navegat amb el Santa Eulàlia aquest video us ajudarà a conèixer què se sent.


Aquests actes formen part de la programació d’activitats que s’organitzen per celebrar la Festa Major de Sant Pol de Mar.

Recordeu:

Dissabte 25 de juliol. Xerrada sobre la restauració del pailebot Sta. Eulàlia, a càrrec d’Enric Garcia Domingo, tècnic del Museu Marítim de Barcelona.
Lloc: Terrassa Voramar, Sant Pol de Mar
Hora: 11:30h

Benvinguts, passeu, passeu ...

La Biblioteca del MMB és d’accés lliure, oberta a tothom. Tots hi sou benvinguts.
Visita curs d'astronomia
Visita curs d'astronomia
De tant en tant rebem la visita de grups com ha succeït aquesta setmana. Ahir ens van venir a veure professors de secundària que estan fent un curs d’astronomia organitzat pel MMB i dijous haviem comptat amb la presència d’alumnes de batxillerat d’un institut de Sabadell. El caire de les dues visites va ser similar, enfocat a mostrar els recursos i serveis de la biblioteca com a eina de suport als treballs de recerca dels alumnes, i que, alhora vegin la manera d’aprendre a usar les eines d’accés a la informació. A la nostra Biblioteca ja fa un temps que hem optat per travessar les parets de les Drassanes seleccionant i gestionant recursos que ofereix internet per adquirir una millor eficàcia informativa.
Visita alumnes de batxillerat
Visita alumnes de batxillerat
No cal dir que aquestes visites personalitzades estan obertes a tothom i que adaptem la visita als interessos de tots els usuaris.

Per a concertar una cita només cal que ens truqueu al 93.342.99.20 extensió 122 o que ens envieu un correu electrònic.

Fa setanta anys

Museu maritim de Catalunya
Segell Museu Maritim de Catalunya
Fins a finals de novembre, si entreu al vestíbul del Museu Marítim trobareu en front una imatge que us portarà al passat. És la reproducció de la façana del MMB tal com era durant la Guerra Civil Espanyola, llavors anomenat Museu Marítim de Catalunya, i que introdueix el visitant dins l'exposició El Marítim entre bombes. La mostra, elaborada pel personal de l'Arxiu del Museu conté documents dels fons d'aquest Arxiu que ajuden a relatar les vicissituds viscudes sota les bombes dins de les Drassanes de Barcelona on s'estava gestant el Museu Marítim de Catalunya i els esforços per preservar el patrimoni marítim.
Bombardeigs a Barcelona
Llibres sobre els bombardeigs a Barcelona
A la Biblioteca hem reunit, al prestatge on normalment tenim exposades les noves adquisicions, llibres i altres publicacions relacionades amb la Guerra Civil, des de llibres dels bombardeigs de Barcelona i Catalunya passant per llibres sobre la Guerra civil al mar, de l’aviació durant aquell periode fins al suplement de l'Ala d’Italia titulat Catalogna documentario fotografico dell'assedio aereo, testimoni fotogràfic de com l’aviació italiana va bombardejar Barcelona des de l’aire. A la fotografia es veu una part dels llibres triats, podeu descarregar-vos la selecció completa, també teniu a la vostra disposició la bibliografia que tenim sobre llibres de la Guerra Civil al mar.

Us aconsellem la visita a l’exposició, sapigueu que l’accés és lliure, igual que a la biblioteca.

També és altament recomanable la visita guiada al Refugi 307, molt a prop de les Drassanes, al Poble Sec, construït amb l’esforç i la dedicació de tots els veïns –dones, vells i infants- que es defensaven d’aquelles bombes caigudes del cel.

Llengua viva

"El sol era damunt el castell de Bellver, i omplia la mort de la tarda de nostàlgia i tebiesa. Era una tarda d'estiu que es fonia, platejant la mar, entre els vols laberíntics de les oronelles per l'aire dels carrers de la ciutat, i les gavines que flotaven immòbils, com si fossin de suro, damunt l'oliosa aigua del port".

Llegim Porcel, un plaer.

Radio encubierta

Si voleu passar una estona a la fresca us recomanem que aneu al cinema Yelmo Icària a veure la pel.licula Radio encubierta, una comèdia anglesa del director Richard Curtis (Cuatro bodas y un funeral, Notting Hill...) en versió original.

El film, basat en fets reals situa l'acció al 1964 quan la radio pirata Radio Caroline, instalada al ex-ferry de passatgers M.V. Frederica emetia 24 hores de música que van revolucionar el món: El Rock.

A partir de Radio Caroline van sorgir més emisores que emetien música des de vaixells.
Si voleu saber tota la història de Radio Caroline la trobareu a http://www.radiocaroline.co.uk/

Llibertat, pirateria, vaixells, rock... ! Continuarà.